Michl a hibás

Ez a blog a tatai problémák megoldására született. Szeretnénk a polgármestre figyelmét felhívni városunk valós állapotára. Olyan problémákra, amelynek megoldása nem biztos, hogy pénzen múlik. Inkább odafigyelés, igényesség kérdése.

Küldjön emailt!

A tatai problémákról, visszásságokról készült fotókat kérjük küldjék el a tataiproblema@gmail.com e-mail címre! Köszönjük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • olzsinazs: Az MSZP a Tóthandrásokkal, meg Szaniszlovakkal és a többi szarházyval tönkretette az országot! K... (2010.04.07. 10:46) Miért született ez a blog?
  • NRG44: No, vajon hányan mentek még Orbán István után a dutyiba, szocikám? Amúgy meg, TOTYA A HIBÁS. Ho... (2009.04.16. 13:34) Egy kis gazdasági visszaélés? Jobbról...
  • kálmán: Ez a blog nagyon hasonlít a maszop - remélem holnap méginkább! - tatai honlapjára meg a "vörös" we... (2008.12.13. 06:11) Tatai távhőről

Linkblog

2009.06.01. 11:19 tataiproblema

Új igazgató a Vaszary iskola élén

A tantestület más igazgatót látott volna szívesen Tar József helyett

       Új igazgató kerül a Vaszary iskola élére, mivel az eddigi igazgató, Tölgyesi József megbízatása lejárt. Tata Város Önkormányzati Képviselő-testülete határozatának megfelelően a Vaszary János Általános Iskola és Logopédiai Intézet igazgatói munkakörének betöltésére a pályázatot írt ki az igazgatói helyre. A felhívásra ketten jelentkeztek: Juhász Péter és Tar József. A beadott pályázatokat hatályos törvények alapján a szülők, a diákok és az alkalmazotti közösség (tanárok és dolgozók) véleményezte. A nevelőtestületi és alkalmazotti közösség értekezletén több, mint kétharmados arányban Juhász Pétert kapta meg a támogatást. Azon már szinte meg se lepődhetünk, hogy a városvezetés a hozzáértők és az érintettek véleményével ellentétben Tar József igazgatói kinevezését szavazta meg. A szocialista frakció ezért is tartózkodott és Tölgyesi József érintettség miatt nem szavazott e napirendnél.

            Van olyan vélemény a városban, hogy úgy látszik, a „gyermekbarát” városvezetés (érezve, hogy csak egy éve van hátra) az Eötvös és a Jávorka után most a város egyik legnívósabb általános iskolájának „megszállását” nézte ki magának. Nem az a baj Tar Józseffel, hogy tudottan és látványosan elkötelezett jobboldali (ahogy a választások idején ezt ki is mutatta, például azzal, hogy kokárdát hordott az iskolában). Nem is az, hogy nincs igazi vezetési tapasztalata. Hanem, hogy (hasonlóan az Eötvös ügyéhez) arcátlan és álszent módon semmibe veszik az érintettek véleményét. A legszomorúbb az, hogy ez a kinevezési és városvezetési gyakorlat jellemezte és jellemzi a polgármestert és csapatát. Sőt, hogy vannak még kirúgható vezetők, vagy megüresedő helyek Tatán…

            Vannak, akik ebben nem látnak semmi rendkívülit és nem értik, miért háborodtak fel sokan ezen az eljáráson, azt gondolják, eddig volt egy SZDSZ-es igazgató, most lesz egy jobboldali. Nincs ezzel semmi baj, amúgy is kevés az a munkahely, ahol a beosztottak döntik el ki a főnök. Eddig is sok olyan embert neveztek ki intézmények élére, akik kevésbé kötődnek városunkhoz, sőt volt olyan is, aki jó barátja volt a polgármesternek, aztán a város pénzéből gazdálkodva milliókkal nem tudott elszámolni. Az pedig természetes, hogy a polgármester megszegve ígéretét hajtóvadászatot indított és sorban kirúgta azokat, vagy kiszervezte azok által vezetett intézményt, akik ellenkező értékrendet vallanak, vagy csak nem úgy látják a világot, mint ő, hát volt már ilyen a kommunizmus alatt is ("aki nincs velünk az ellenünk").  Szóval így megy ez Tatán már lassan három éve, mégsem dőlt össze a világ…

            Mi meg csak remélhetjük, hogy az új igazgató megtalálja a hangot, és együtt tud működni tanártársaival, hogy nem lesz eszköze azon elvakult jobboldaliaknak, akik egyik céljuk hatalomra kerülésük esetén a másként gondolkodó, más demokratikus értékrendet valló, baloldali, vagy csak "nem velük lévő" tanárok eltávolítása az ország (így Tata) iskoláiból. Nem lesz eszköze azoknak, akik vissza akarják állítani a két világháború közti áldemokratikus Magyarországot és annak ma már korszerűtlen iskolarendszerét.

Szólj hozzá!

Címkék: tata botrány eötvös


A bejegyzés trackback címe:

https://michlahibas.blog.hu/api/trackback/id/tr601156514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása