Michl a hibás

Ez a blog a tatai problémák megoldására született. Szeretnénk a polgármestre figyelmét felhívni városunk valós állapotára. Olyan problémákra, amelynek megoldása nem biztos, hogy pénzen múlik. Inkább odafigyelés, igényesség kérdése.

Küldjön emailt!

A tatai problémákról, visszásságokról készült fotókat kérjük küldjék el a tataiproblema@gmail.com e-mail címre! Köszönjük.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • olzsinazs: Az MSZP a Tóthandrásokkal, meg Szaniszlovakkal és a többi szarházyval tönkretette az országot! K... (2010.04.07. 10:46) Miért született ez a blog?
  • NRG44: No, vajon hányan mentek még Orbán István után a dutyiba, szocikám? Amúgy meg, TOTYA A HIBÁS. Ho... (2009.04.16. 13:34) Egy kis gazdasági visszaélés? Jobbról...
  • kálmán: Ez a blog nagyon hasonlít a maszop - remélem holnap méginkább! - tatai honlapjára meg a "vörös" we... (2008.12.13. 06:11) Tatai távhőről

Linkblog

2009.06.01. 11:14 tataiproblema

Fizetős angolpark?

Fizetni fogunk, ha az Angol parkban akarunk sétálni – utána pedig beugrunk fürdeni a Kristályba és megnézzük a malomtörténeti kiállítást

 

Már jó ideje hallani a városban, hogy a városvezetés szerint fizetni kellene az Angol kertbe történő belépésért annak felújítása után. Czunyi Zoltán, a Fidesz-KDNP frakció tagjának az önkormányzati testületi ülésen elmondott szavai ezt csak annyiban cáfolták, hogy a városvezetésnek erről még nincs kialakított véleménye, csak a pályázatírók elképzelése szerint lenne fizetős a park. Sokan nem csodálkoznak azon, hogy a tatai kötődéssel nem vádolható Városkapu Zrt. pályázatírói és/vagy a nemrég elbocsátott igazgatója (akinek elbocsátásának egyik oka, hogy a cég több millió forinttal és egy több milliós cégautóval nem tud elszámolni) ilyen elképzeléseket fontolgatnak. Az azonban gond, hogy a polgármestertől nem idegen ez a gondolat, bár (talán a felháborodás hatására) nem tartja időszerűnek a park fizetőssé tételét. A testületben kisebbségben lévő pártok eddig is elutasították ezt az elképzelést, sőt többször is kifejtették azon véleményüket, hogy a Városkapu Zrt. megalakításával sem értenek egyet és hogy a Zrt. működésével, teljesítményével, vezetésével és gazdálkodásával is sok a baj. Örülünk, hogy két év múlva, de megfogadták azt a tanácsunkat, hogy vizsgálják meg a Zrt. tevékenységét – fogalmazta meg több szocialista forrásunk. A szabadtéri színpad közelében található kiskastélyból a  megyei múzeumok igazgatóságát pedig a városvezetés elköltözteti a Bercsényi utca 1. alatti épület egy részébe.

            Michl József a megyei sajtó érdeklődésére úgy fogalmazott, hogy azért nem kell a jövőben sem belépőt fizetni az Angol kertbe történő bejutásért, mert „a park hosszabb távú hasznosítására másként is lesz lehetőség.” Vagyis valóban létezett (létezik?) olyan elképzelés, amely nem zárja ki ezt a lehetőséget

 A Kristály-fürdővel sincs minden rendben. Nem elég, hogy a jobboldali városvezetés két évig semmit nem tett a méltán nagy hírű fürdő rendbetételéért, de nemrég döntötték el, hogy 22 millió forintért megveszik a lepusztult Kristály-fürdő tőszomszédságában álló, szintén omladozó, s nagyon rossz állapotban lévő Jenő malmot. Ezt azzal indokolták, hogy félmilliárd forintnyi állami támogatásra pályáznak, amelynek sikere esetén megvalósulhat a malom és a Kristály felújítása is. Fordítva ülnek a lovon, hiszen először megveszi a város a malmot, majd pályázik. Ez annak a fényében érdekes, hogy a város által beadott pályázatok nagy részét formai, vagy tartalmi hibák tömkelege miatt kizárták a pályázatokból, nagy része meg más okból nem nyert, illetve gazdasági világválság van…. Csak egy kérdés van: mi van abban az esetben, ha 22 millióért a város vesz egy romot, s utána nem nyeri el a félmilliárdos támogatást?

A polgármester úr bár szinte minden nap szerepel a tatai tv–ben, mégis ezekről az ügyekről előre és időben „elfelejtette” tájékoztatni megfelelő mértékben a tataiakat. Sőt, még a képviselőket sem. „Többször elmondtuk, hogy sajnos gyakran úgy kérik a képviselők támogatását a város vezetői, hogy nem ismertetik velünk a pályázatok konkrét tartalmát.” – fejtette ki kérdésünkre az egyik ellenzéki képviselő. Michl József polgármester válasza igazán meglepő: „A részletekről nem is kell döntenie a testületnek, azok kidolgozása a koordinátorok dolga.” Vagyis biankó csekket írat alá a képviselőkkel a polgármester? Éljen a felelős döntéshozatal és a demokrácia – Michl módra.

Szólj hozzá!

Címkék: eu tata blöff kötvény milliárdok magyary terv


A bejegyzés trackback címe:

https://michlahibas.blog.hu/api/trackback/id/tr781156503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása